31 Mar 2016

Tour Focus: AZKONobel Centre


In January 2016, the employees of AkzoNobel moved into their new office. The work environment, with approximately 700 work stations, was designed to optimally facilitate ‘New Working’.
The 10-story AkzoNobel Centre is characterized by transparency and a richly layered fa├žade, which combines a glass climate wall with finished wood structural elements. The use of durable high-quality coatings in subtly blended colours is a direct reference to AkzoNobel’s core business: coatings, paints and lacquers.
The public platform on the ground floor provides a natural transition from the adjacent plaza and gives the Zuidas a lively public area. A total of 1,300 sq meters of the ground floor will be used as a museum/art gallery with free entrance for both personnel, visitors and anybody else interested to have a look at the art collection.
This tour at the BCO Annual Conference 2016 brings you to the newest eye-catcher on the Amsterdam Zuidas and will be presented by AkzoNobel’s real estate director Roland Huitink and architect Folkert van Hagen.